Oefentherapie Mensendieck

Wanneer het lichaam ongunstig, eenzijdig of te langdurig op één bepaalde manier wordt belast kunnen er klachten ontstaan.

De oefentherapeut maakt u bewust van uw houding en de wijze waarop u beweegt in relatie tot uw klacht. U leert hoe u het lichaam op een efficiënte manier kunt belasten om uw klacht te verhelpen, verminderen of om herhaling van uw klachten te voorkomen. U krijgt grip en controle op uw klachten tijdens dagelijkse bezigheden.

Het behandelplan

Samen met de oefentherapeut wordt uw houding en bewegingsgedrag geanalyseerd. U leert met behulp van oefeningen hoe u zelf invloed kunt uitoefenen op uw klacht. Deze oefeningen sluiten zoveel mogelijk aan op uw dagelijkse bezigheden, thuis en op het werk/school. Hierdoor is de behandeling laagdrempelig en effectief.

Heeft u vragen over oefentherapie Mensendieck voor u of uw kind neem dan gerust contact op

Opbouw behandeling

Een zitting duurt 30 minuten. Tijdens de eerste kennismaking wordt om uw adresgegevens, huisarts, verzekering en legitimatie gevraagd. Daarna zal er doorgevraagd worden over het ontstaan en verloop van uw klachten zodat de oefentherapeut een duidelijk beeld van uw klachten krijgt. Hierop volgt een aanvullend onderzoek om meer informatie te krijgen over de oorzaak van uw klacht(en). De oefentherapeut bekijkt niet alleen de locatie van uw pijnklacht maar kijkt naar het lichaam als één geheel. Soms ligt de oorzaak van de klacht in een ander deel van het lichaam. Na het onderzoek zal met u het behandelplan besproken worden zodat u weet wat u van de behandeling kunt verwachten.