Slaapproblemen

Slaapproblemen bij Volwassenen

Goed slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Kunt u moeilijk inslaap komen of wordt u veel en/of vroeg wakker? Voelt u zich niet uitgerust als u wakker wordt en heeft u daardoor problemen met het dagelijks functioneren? Bent u prikkelbaar, heeft u moeite met concentreren, voelt u zich gespannen of piekert u veel in de nacht? 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat langdurig slecht slapen kan leiden tot verhoogde kans op hart- en vaatziekten, overgewicht, diabetes type 2, chronische pijn, angst en depressie. Slaapoefentherapie kan u helpen om uw slaappatroon te verbeteren. U zult sneller in slaap vallen, beter doorslapen en meer uitgerust wakker worden.

Een slaapoefentherapeut bekijkt samen met u wat de oorzaak van uw slaapproblemen is. Slaapproblemen zijn vaak een 24-uurs probleem. De dag heeft invloed op de nacht, en de nacht heeft invloed op de dag. Door bewust te worden van factoren die invloed hebben op uw slaap, theoretische uitleg tijdens gesprekken, gedragsverandering en adem- / ontspanningsoefeningen leert u zelf uw slaappatroon te verbeteren. www.slaapoefentherapie.nl

Slaapproblemen bij kinderen

Ook kinderen (0-18) kunnen problemen hebben met inslapen, doorslapen of veel te vroeg wakker worden. Niet elk kind heeft hetzelfde slaapritme maar het is belangrijk dat er in het aantal uren slaapbehoefte is voldaan. Maakt u zich zorgen of uw kind wel voldoende slaapt? Wilt u ondersteuning bij het stimuleren van een optimaal slaappatroon van uw kind? Neem gerust contact op met oefentherapie Mensendieck Amstelveen.

Slaapproblemen rondom de zwangerschap

Oefentherapie Mensendieck Amstelveen heeft zich ook gespecialiseerd in slaapproblemen rondom de zwangerschap. Door verschillende lichamelijke en geestelijke ongemakken tijdens de zwangerschap kunnen vrouwen slecht slapen. Af en toe minder goed slapen is geen probleem. Maar blijft het slechte slapen bestaan dan kan dat doorwerken op je lichamelijke en mentale gesteldheid. Zo blijkt dat zwangere vrouwen die langdurig slecht slapen 20% meer kans hebben op een keizersnede. Ook is er een vergroot risico op depressie tijdens / na de bevalling. Er is ook een verhoogde kans ontstekingen in het lichaam en daarmee de kans op een vroeggeboorte. Maak je je zorgen over het aantal uren dat je slaapt? Neem dan gerust contact op met oefentherapie Mensendieck Amstelveen.

Loop niet langer door met uw slaapproblemen