Houdingsafwijkingen bij volwassenen en kinderen

De meeste mensen hebben onbewust zichzelf een verkeerde houding aangeleerd. Door lang zitten en moeheid gaan we hangen in de wervelkolom. We zitten met een gebogen houding achter de computer of op onze smartphone/ tablet. Als we lang staan hangen we snel in een heup. De rugspieren worden zwak en de belasting op de wervelkolom neemt toe. Soms is een verkeerde houding aangeboren of ontstaat het tijdens de groei. Voorbeelden hiervan zijn een versterkte kyfose (ronde rug), lordose ( versterkte holle rug) of scoliose ( zijwaartse verkromming van de wervelkolom). Het is dan raadzaam om te starten met oefentherapie om zoveel mogelijk een toename van de houdingsafwijking te voorkomen.

Een oefentherapeut is dé specialist bij een houdingsafwijking

De oefentherapeut leert u wat een rechte wervelkolom en/of schouderstand is en hoe u de stand kunt corrigeren. U of uw kind krijgt oefeningen die zoveel mogelijk in dagelijkse (werk)houdingen en bewegingen geïntegreerd worden. De werkplek wordt geanalyseerd/aangepast zodat het op het werk/school makkelijker wordt om de juiste houding toe te passen.

Heeft u al langer twijfels of uw houding wel goed is en wilt u daar wat aan doen?

Een oefentherapeut is dé specialist bij een houdingsafwijking

De oefentherapeut leert u hoe u uw houding kunt corrigeren. Daarbij wordt gekeken naar uw houding van uw voeten tot aan uw kruin. Hoe staan de voeten, knieën en heupen? Hoe gebruikt u uw rug, schouders en nek? U of uw kind krijgt oefeningen die zoveel mogelijk in dagelijkse (werk)houdingen en bewegingen geïntegreerd worden. De werkplek wordt geanalyseerd/aangepast zodat het op het werk/school makkelijker wordt om de juiste houding toe te passen.