Slaapoefentherapie

Slaapoefentherapie is een specialisatie van een oefentherapeut Cesar of Mensendieck. De behandeling is gericht op het verminderen van slaapproblemen zoals te weinig slapen, moeilijk in slaap vallen, niet door kunnen slapen, vroeg wakker worden of niet uitgerust wakker worden. Houden deze klachten lang aan dan kan dat invloed hebben op uw (mentale)gezondheid. Er bestaat een vergrote kans op hart- en vaatziekten. Diabetes 2, overgewicht, Alzheimer, chronische pijn, angst, depressie en (verkeer)ongevallen.

Wat doet een slaapoefentherapeut?

De slaapoefentherapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten. Slapen is veelal een 24 uurs probleem. De dag heeft invloed op de nacht en de nacht weer op de dag. We bespreken eerst hoe een dag er bij u uitziet en wat uw slaapprobleem is. Spelen er nog andere factoren mee zoals bijvoorbeeld pijn, stress, wisseldiensten, hormonen door overgang/zwangerschap?

De behandeling wordt dan aangepast aan uw situatie. U krijgt inzicht in factoren die uw slaappatroon beïnvloeden en praktische tools en ademhalings- en ontspanningsoefeningen die u in uw dagelijks leven kunt toepassen. Indien nodig passen we slaaprestrictie toe, krijgt u advies m.b.t. piekeren en leert u anders naar uw verstoorde slaappatroon kijken.

We doorbreken de vicieuze cirkels waarin u onbewust terecht bent gekomen zodat u weer uitgerust wakker wordt. www.slaapoefentherapie.nl

Heeft u vragen over slaapoefentherapie voor u of uw kind neem dan gerust contact op

Slaapoefentherapie ook geschikt voor kinderen ( 0-18) met slaapproblemen

Kinderen kunnen soms ook moeite hebben met inslapen, doorslapen, te vroeg wakker worden of juist moeilijk wakker worden. Als dat kortdurend is hoeft dat geen probleem te zijn. Houdt het lang aan dan kan dit overdag problemen geven zoals moeite met concentreren, gedragsproblemen, verminderde leerprestaties, hoofdpijn en vermoeidheid.

Afhankelijk van de leeftijd van uw kind wordt gekeken wat de aanpak voor de behandeling gaat worden. Hierbij wordt u als ouder ook betrokken.