Bekkenklachten / incontinentieklachten

Tijdens en na de zwangerschap kunt u pijnklachten krijgen in de rug, stuit, rondom het schaambot en de heupen. Er is dan een disbalans tussen de spieren en banden rondom het bekken en de wervelkolom. Hierdoor kunnen omdraaien in bed, (trap)lopen en opstaan uit een stoel, lang zitten en/of staan pijnlijk zijn.
Ook de bekkenbodemspieren kunnen te slap of juist te gespannen zijn. U kunt klachten krijgen zoals urine verlies tijdens hoesten, niezen en sporten, moeite met plassen of pijn rondom de stuit.

De oefentherapeut geeft u oefeningen en adviezen om de stabiliteit rondom de wervelkolom en het bekken te verbeteren en/of de bekkenbodemspieren te versterken of juist te ontspannen. De oefeningen worden zoveel mogelijk geïntegreerd in uw dagelijkse (werk)houdingen en bewegingen. De pijnklachten zullen daardoor verminderen en incontinentieklachten worden verholpen of voorkomen.

Voor meer informatie verwijs ik u graag naar de websites: www.bekkentherapie.nl en www.rosttherapy.com.

Incontinentieklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo kunt u ongewild urineverlies hebben tijdens de zwangerschap en/of na een bevalling. De bekkenbodemspieren kunnen dan onvoldoende ondersteuning geven tijdens druk verhogende momenten zoals hoesten, niezen, springen of rennen. Na een totaalruptuur tijdens de bevalling kan het verstandig zijn de bekkenbodemspieren op de juiste manier te leren aanspannen/ontspannen.
Ook kunnen stress of pijnklachten incontinentie van urine/ ontlasting veroorzaken. Er kan dan teveel spanning in de bekkenbodemspieren gemaakt worden. Regelmatig zie ik ook een combinatie van factoren. Heeft u incontinentieklachten of problemen met de bekkenbodemspieren? Neem dan gerust contact op.

Loop niet langer door met uw bekkenklachten/ incontinentieklachten