Is het zinvol om je houding te corrigeren?

10000e jaren geleden is ons lichaamshouding veranderd om te kunnen bewegen. Dit was van groot belang om in leven te blijven. We gingen jagen, verzamelden eten, bouwden onze eigen ‘huizen’. Hiervoor hadden we fitheid, spierkracht en flexibiliteit nodig. We zijn rechtop gaan staan.

De laatste decennia zijn we echter veel meer en langduriger gaan zitten. In de auto, op school, op het werk achter de computer en in de avond zittend op de bank.

Dit heeft invloed op onze houding en spieren. We gaan meer in een ronde houding zitten en staan waarbij ons hoofd  naar voren hangt. Hierdoor neemt de spanning in de rug-, schouder- en nekspieren toe.

Als we geen klachten hebben doen we hier vaak niets mee. Toch hoor ik vaak in de praktijk, ‘had ik maar eerder geweten hoe ik mijn houding kan corrigeren’.

Een oefentherapeut is van oudsher gespecialiseerd in houding en beweging. We leren mensen bewust te maken van hun houding en de invloed daarvan op het ontwikkelen of juist verminderen van pijnklachten. Daarnaast krijgt u oefeningen mee om gespannen spieren te ontspannen en indien nodig houdingsspieren te versterken.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken neem dan gerust contact. met ons op.

Aanbevolen nieuwsberichten