Bekkenklachten rondom de zwangerschap

Veel vrouwen krijgen tijdens of na de zwangerschap pijnklachten rondom het bekken. Pijn bij schaambot, heupen en lage rug komt regelmatig voor. Toch is dit over het algemeen snel en goed te verhelpen. Het is heel normaal dat door hormoonveranderingen en ter voorbereiding op de bevalling, de banden rondom gewrichten weker worden. Hierdoor kan het kindje makkelijker door het geboortekanaal. 

Tijdens en na de zwangerschap krijgt het bekken echter minder ondersteuning. Een goede houding is dan heel belangrijk. Een rechte stand van het bekken en de wervelkolom zorgt ervoor dat de spieren op een gunstige manier aanspannen en je niet in de banden van het bekken gaat hangen. Ook helpt het om je benen in een lichte spreidstand te zetten. 

Wist je dat het 350-500 dagen duurt voordat de banden na de bevalling weer hersteld zijn? Terwijl je na de bevalling te maken krijgt met veel bukken en tillen. 

Wacht niet te lang als je bovenstaande pijnklachten hebt. Hoe eerder je de klachten vermindert, hoe eerder de pijnklachten herstellen en je dus erger kunt voorkomen. Hierdoor voorkom je een lang hersteltraject na de bevalling.

Heb je vragen over jouw pijnklachten? Neem dan contact op met oefentherapie Mensendieck Amstelveen.

Aanbevolen nieuwsberichten